Sfânta Familie să ne fie sprijin

FELINAR DE ADVENT (meditații zilnice)

Meditația episcopului emerit Tamás József

Duminică 26 decembrie, Sărbătoarea Sfintei Familii
Odată cu păcatul, diavolul a intrat în lumea noastră umană. Depravarea lui se manifestă în multe feluri în viața noastră. Urmele corupției sale se regăsesc și în viața noastră de familie. În zilele noastre, corupția sa este și mai accentuată în ceea ce privește acest concept de Dumnezeu. Titlul unui roman al scriitorului francez Georges Bernanos, "Sub soarele lui Satan”, exprimă în mod adecvat acest fapt. Căsătoria și viața de familie imaginate de Dumnezeu au căzut sub dominația Satanei, astfel încât există tot mai puține căsătorii sacramentale și o viață de familie credincioasă, dar tot mai multe căsătorii civile, parteneriate civile și cupluri de același sex care trăiesc împreună ca și cupluri căsătorite.
În umbra Satanei, nu instituția căsătoriei este în criză, ci omul însuși, care s-a înstrăinat de Dumnezeu, care nu vrea să respecte ideea pe care Dumnezeu o are despre el.
Anul Familiei, proclamat de Sfântul Părinte, urmărește să readucă omenirea la rădăcini, să facă din familie ceea ce trebuie să fie. Fie ca Sfânta Familie să ne fie sprijin și ajutor pentru ca Biserica să aibă multe familii sfinte.