Segédanyagok

ÉVKEZDŐ CSENDES NAP

 

Egy napot együtt tölteni, amelynek nagyobb része csend, Istenre figyelés - meghatározó egy közösség számára. Akik hétköznapjaikat zsúfoltan élik, azoknak különösen fontos. Jó elmenni egy másik helyre, és együtt élni át a csendben megszólaló Isten munkáját. Ami persze nem zárja ki a zenét, beszélgetést sem.

JÁTÉKOK AZ IFIN

 

A játék közösségteremtő élmény. A játék közben sok minden kiderül, ami egy beszélgetésben rejtve maradna. A játék kimozdít állóvizünkből, helyzetbe hoz, tanít mások meghallgatására, A játék közös kreativitásra sarkall…

A társasjátékok alkalmasak közösségteremtésre, ismerkedésre, egy nyár elmesélésére, vagy épp azok bevonására, akik valami miatt nem vehettek részt. Akár olyan témák feldolgozására is, amiről másként nehéz beszélni egy egész közösségben.
 

ÖTLET ÉVKEZDŐ IFI ÓRÁRA

 

Az ötlet csak egy kis adalék elsősorban évkezdő alkalomhoz. Az ifi éves munkája nem más, mint közös építkezés. Önkéntes feladatok vállalására is ösztönző lehet.

Az alkalom célja, hogy a fiatalok megtapasztalják és megéljék, milyen együttműködni, valamint megértsék, hogy az ifjúsági csoport is a közös építkezés helyszíne, amiben mindenkinek része van. Ez pedig csak Krisztuson nyugodhat.

EGYÉNI ELMÉLYEDÉS KARÁCSONYKOR

 

Karácsonykor nemcsak a közösség megélésének lehet nagy haszna, hanem a fiatalok egyéni, csöndes elmélyedésének is! Ha ehhez a kellő hátteret és lehetőséget biztosítani tudjuk, igazán gazdagon térhetnek haza fiataljaink az ifiről.