Köszönet és buzdítás

A szükségállapot lejárta után, május 15-ei kezdettel vészhelyzeti állapotot vezettek be az állami hatóságok. Ettől az időponttól kezdődően már szabadabban mozoghatunk, lehetőség van a szabadtéri misézésre és a szűk körben történő szentségkiszolgáltatásra. Reménykedünk abban, hogy rövid időn belül feloldják a vészhelyzeti állapotot is, így hitünk gyakorlása újra a megszokott módon, minden megszorító intézkedéstől mentesen történhet. Köszönöm Főisztelendő Paptestvéreimnek és a kedves híveknek, hogy e nehéz időszakban példamutató magatartást tanúsítottak és tanúsítanak a törvények és a rendelkezések betartásában. Az engedmények figyelembevételével arra kérek mindenkit, hogy térjen vissza hitének közösségben történő gyakorlásához; látogassa a szentmiséket, kérje papjától a szentségeket, és anyagi hozzájárulásával támogassa plébániáját.

„A Szentlélek nem elvont fogalom, hanem a legkonkrétabb és a legközelebbi, amely képes megváltoztatni életünket, a Szentlélek harmónia.” (Ferenc pápa)

Főtisztelendő Paptestvéreimnek és a kedves híveknek áldott pünkösdi ünneplést kívánok, töltse be szíveink zarándoklatát és egész életünket a Szentlélek harmóniája!

Gyulafehérvár, 2020. május 28.

+Gergely s.k. érsek

(részlet a 2020/VI. érseki körlevélből)