Médiaanyagok

Április 5–9. között Rómában száz ország és negyven lelkiségi mozgalom háromszáz ifjúságpasztorációért felelős munkatársa vett részt a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma által szervezett, „Krakkótól Panamáig: A szinódus úton a fiatalokkal” című konferencián.

 

Március 19. és 25. között nemzetközi konferenciát tartottak Rómában, háromszáz fiatal részvételével. A világ minden tájáról érkezett fiatalok a püspöki szinódus titkárságával együtt munkadokumentumot dolgoznak ki, melyet a találkozó végén, virágvasárnap nyújtottak át Ferenc pápának.

Március 19-én délelőtt a Szentatya jelenlétében megkezdődött a következő püspöki szinódust előkészítő, egyhetes preszinodális összejövetel plenáris ülése.

Hamarosan kezdődik a FIF szervezésében Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban a "Teljes Szívvel" nevet viselő ifi csoport vezető képzés, amelyet már harmadik alkalommal szerveznek az egyházmegyénk fiataljai számára.

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) munkatársai december 7–8-án Gyulafehérvárra látogattak, ahol műhelymunkán a kispapokkal beszélgettek arról, milyen egy fiatalbarát plébánia, mire jó az ifjúsági szentmise, illetve hogyan lehet megszervezni egy ifjúsági csoportot. Arra is kíváncsiak voltak a FIF-esek, hogyan látják a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót a papságra készülők.

Az év aktuális eseményeiről, új hírekről itt értesülhetnek: a FIF facebook-oldalán:  https://www.facebook.com/fifoldal/ vagy a GYEPI facebook-oldalán: https://www.facebook.com/Gyulafehervari.Pasztoralis.Iroda/ . 

Letölthető formátum