Anton Durcovici és Márton Áron

în limba româ

A Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye, a jászvásári "Al. I. Cuza" Egyetem Római Katolikus Fakultása és a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum országos szimpóziumot szervez 2016. december 10-én, szombaton. Az Anton Durcovici – Márton Áron: testvérek a püspöki szolgálatban, Krisztus hitvallói a kereszt útján című rendezvényre a jászvásári székesegyház "Anton Durcovici" termében kerül sor, 10 órai kezdettel.

Exc. Petru Gherghel jászvásári megyéspüspök bevezető szavai után Boldog Anton Durcovici püspök szentté avatási ügyének posztulátora, Ft. Dr. Isidor Iacovici tart előadást Boldog Anton Durcovici – az erények megélésének példája címmel. Ezt követi Lázár Csilla, a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum vezetőjének előadása: Márton Áron püspök, "a népek igaza". A szimpóziumot Ft. Dr. Fabian Doboş Anton Durcovici és Márton Áron – az Úr szőlőjének hűséges munkásai címmel tartott előadása zárja.

A jászvásári székesegyházban déli 12 órakor Boldog Anton Durcovici tiszteletére bemutatott szentmisén Isten szolgája Márton Áron püspök által szentelt papok is koncelebrálnak.

A megemlékezésen megtekinthető lesz a csíkszentdomokosi múzeum anyagából készített és Márton Áron püspököt bemutató román nyelvű vándorkiállítás, illetve az érdeklődők megvásárolhatják a Bodó Márta, Kovács Gergely és Lázár Csilla által szerkesztett Márton Áron. Un episcop catolic pe calea crucii könyvet, amelyet a Verbum kiadó jelentetett meg 2013-ban.

A Jászvásári Egyházmegye ezzel a rendezvénnyel ad hálát a Jóistennek Anton Durcovici püspök 2014. május 17-én történt boldoggá avatásáért és kifejezi biztos reményét, hogy Márton Áron hitvalló püspök oltárra emelése is bekövetkezik a Gyulafehérvári Főegyházmegye és az egész ország híveinek hitben való megerősödésére.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a rendezők.

Érdeklődni Fabian Doboş atyánál lehet. Elérhetőségek itt.

Márton Áron kezdőoldal
Aktuális: hírek, események