Egymillió csillag a szegényekért

A szolidaritás egymillió csillaga ragyog fel november 14-én, szombat délután 5 órától Marosvásárhelyen. A Gyulafehérvári Caritas akciója során gyertyákkal világítja meg Marosvásárhelyen a Színház-teret. Minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.

 

Az Egymilló csillag-akció többéves múltra tekint vissza a nyugat-európai országokban. Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. Azóta évről- évre egyre több helyszínen szervezik meg.

 
Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Az akció keretében gyertyákkal kivilágítanak egy teret vagy egy jellegzetes épületet. Minden egyes meggyújtott gyertya egy rászorulót jelképez.
A Gyulafehérvári Caritas idén először csatlakozik az Egymillió csillag szolidaritási akcióhoz. November 14-én 17 órától a marosvásárhelyi Színház teret világítják meg mécsesekkel. A mécsesek eladásából befolyt összeget pedig a nélkülözők megsegítésére fordítja a Caritas.
 
Csatlakozzon Ön is a Caritas akciójához!
 
Romániában összesen hét városban ragyog fel ugyanabban az órában a szolidaritás lángja. November 14-én 17 órától a következő városokban csatlakozhat a Caritas akciójához: Marosvásárhely, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Nagyvárad, Temesvár, Jászvásár, Balázsfalva.