Körlevél VIII. - Főegyházmegyei gyűjtés az árvízkárosultak megsegítésére

D. a J. Kr.!
Valamennyi Főtisztelendő Plébánia Hivatalnak
Székhelyükön

A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak az egész országban. Az állapotokat szemlélteti az áradás által legsúlyosabban érintett Kovászna megyei Bácstelek és Márkosrét lakosságának helyzete is, amellyel a Caritas munkatársai terepszemléjük során megismerkedtek. A két településen közel 60 háztartást, iskolát és kultúrotthont árasztott el a víz, közel száz személyt kellett kimenekíteni, állatokat védett helyre terelni... Megrázó történeteket mondtak el a helybeliek a víz okozta pusztításról, sokuknak mindenük odaveszett, és még hosszú időbe telik, amíg sikerül valamennyire rendbe tenni az udavarokat, lakhatóvá tenni a házakat. Sokan mások az előbbiekhez hasonló helyzetben vannak szerte az országban. Ezért – a Főegyházmegyei Caritas – templomi gyűjtést kezdeményezett az árvízkárosultak megsegítése, épületek felújítása érdekében, amelyhez a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye is csatlakozott.

Az árvízkárosultakkal való együttérzésünk kifejezéseképpen f. év július 29-én, vasárnap, ajánljuk fel templomi  adományaikat erre a célra. A befolyt összegeket kérjük a Gyulafehérvári Caritasnak Román Kereskedelmi Banknál
(BCR) megnyitott RO 46 RNCB 0003 0015 6949 0006-os bankszámlájára utalni; hivatalos megnevezése:

Caritas Alba Iulia,
adóhivatali szám (cod fiscal): C.F. 4562770 – Banca Comercială Română, vagy a helyi kirendeltségeknél, munkapontoknál leadni. A felhasználás módozatairól a Gyulafehérvári Caritas szakemberei döntenek a helyszíni kárfelmérések és a helybéliek igénye alapján.

Gyulafehérvár, 2018. július 14-én.

† György s.k.
érsek