Televíziós műsorok a gyulafehérvári főegyházmegyéről

Szeptember 24-én 16.30 órakor a kolozsvári televízió adásának vendégei, Szász János, a gyulafehérvári érsekség gazdasági igazgatója és Knecht Tamás, a millenniumi év PR-referense, a millenniumi év rendezvényeiről, valamint a millennium év záróünnepségeiről beszélnek.

Szeptember 27-én romániai idő szerint 18.45 órakor a Duna Televízió Arcélek című műsorának vendége Jakubinyi György gyulafehérvári érsek lesz.

A Gyulafehérvár érseki katedrálisa című dokumentumfilm három televízió műsorán is szerepel: szeptember 29-én a Román Televízió 1-es csatornáján 16 órakor, október 4-én romániai idő szerint 16.40-kor a Duna Televízióban, valamint október 5-én a Román Televízió 3-as csatornáján délelőtt fél 11-kor a kolozsvári televízió adása keretében. A filmben, amelyet a gyulafehérvári érsekség megbízásából a kolozsvári Video Pontes stúdió készített, betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence egyik legjelentősebb katolikus templomának, a gyulafehérvári főegyházmegye katedrálisának évszázados történelmébe és jelenébe. (Rendező: Maksay Ágnes. Operatőr: Kötő Zsolt).

Október 1-jén romániai idő szerint 15.30-tól kerül vetítésre a Duna Televízióban a Krisztussal ezer esztendeig címû dokumentumfilm. A film, amelyet a gyulafehérvári érsekség megbízásából a kolozsvári Video Pontes stúdió készített, a Szent István által alapított erdélyi püspökség múltját és jelenét mutatja be. (Rendező: Maksay Ágnes. Operatőr: Kötő Zsolt).

Október 3-án romániai idő szerint 15.30-tól láthatják felvételről a Duna Televízióban Michele Sartori orgonakoncertjét a gyulafehérvári székesegyházból. A koncert a gyulafehérvári főegyházmegye záróünnepségének egyik szép eseménye volt.

Október 4-én pedig romániai idő szerint 10 órától felvételről láthatják a Duna Televízióban a gyulafehérvári millenniumzáró hálaadó szentmisét. (kt)