Beszámoló a csíkszeredai Katolikus Karizmatikus Találkozóról

Évről-évre megszervezésre kerül az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Találkozó október első felében. Az idei találkozó Csíkszeredában volt megrendezve. A találkozó témája az EVANGELIZÁCIÓ volt, a mottó pedig: „Nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről.” 1Kor 2,2

A nap témáját három szinten mélyítették el:

  • Evangelizáció a személyes életünkbenFülöp László atya
Laci atya előadásában kiemelte: ha hitelesen akarunk evangelizálni másokat, előbb a személyes életünket kell rendbe tennünk, különösen a Jézussal való személyes kapcsolatunkat és a Szentírás olvasását. Nem Jézusról kell beszéljünk először, hanem Jézussal. Haragosokkal a szívünkben sem hiteles az evangelizáció, így a megbocsátást is gyakorolnunk kell.
  • Evangelizáció a közösségben Regina Collins szerzetes nővér
Regina nővér számtalan példát hozott a személyes életéből és közösségi tapasztalataiból, hogy miért fontos a közösségi evangelizáció és milyen módjai vannak, hogy közösségileg evangelizáljunk. Nem a formák a fontosak, hogy hogyan evangelizálunk, hanem a buzgóság. Imádkozott értünk, hogy az Úr adjon új tüzet és buzgóságot a szívünkbe az evangelizáció iránt.
  • Evangelizáció az Egyházban Tamás József püspök atya
A püspök atya is kiemelte, mennyire fontos küldetése az Egyháznak az evangelizáció. Az Egyház számít ebben a munkában a világiakra is. Számtalan egyházi dokumentumot, megnyilatkozást idézett, ahol az Egyház az evangelizáció fontosságát hangsúlyozza napjainkban is. Fontos helyen szerepel a megkeresztelteknek az újraevangelizálása. Bátorító volt számunkra, hogy a püspök atya jelenlétével és tanításával megerősítette a Katolikus Karizmatikus Megújulást sajátos küldetésében, az evangelizációban.

Két tanúságtételt hallhattunk a nap folyamán, Sófalvi Szabolcs Marosszentgyörgyről és Nagy Enikő Gyergyószentmiklósról. Mindkét tanúságtétel megerősítette bennünk azt, hogy Isten ma is jelen van és cselekszik. Megerősített elhívásunkban, hogy abban a szolgálatban, feladatkörben, amit felvállalunk, hitelesen tudjunk evangelizálni, tanúságot tenni.
A fiatalok két bemutatót tartottak egy rövid előadás és egy dicsőítő tánc formájában. Alternatív programjuk is volt a találkozó keretén belül, ahol 120-an vettek részt.
Természetesen nem hiányzott a közös dicsőítés, szentségimádás, szentmise, amit Tamás József püspök atya celebrált. A gyónásra is nagy igény volt a nap folyamán, amiben számos atya besegített.

A találkozón több mint 900-an vettek részt és több mint 15 közösségből voltak az ország különböző pontjáról. A résztvevők többsége Csíkszeredából és környékéről volt.

A nap lehetőséget adott számunkra, hogy megtapasztaljuk Isten jelenlétét. Megtapasztalhattuk, hogy Isten szeret minket, jelen van és cselekszik.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a találkozón és bármit is hozzátett, hogy a nap még nagyszerűbb legyen.

Istené legyen minden dicsőség!!!

Szeretettel és tisztelettel a szervezők nevében is: Józsi
 
(keresztirany.ro)