APEL

Presupun că suntem cu toții la curent cu evenimentele care au avut loc în legătură cu Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș anul trecut, dar mai ales în ultimele zile. Situația școlii este neclară, chiar și acum, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, iar instituțiile competente îi mențin pe părinți în continuare într-o incertitudine totală. Măsura de supraveghere a directorului școlii, dr. Tamási Zsolt, a fost prelungită în mod repetat, fără a fi pus sub acuzare.

Sfânta noastră Biserică nu obișnuiește să caute dreptatea în stradă, sau în piețe, ci în bisericile sale și – dacă este necesar – în justiție. În situația prezentă, Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania este iarăși nevoită, ca în cadrul unei inițiative de sensibilizare, să caute dreptatea în stradă, să-și ridice glasul pentru dreptate, să apere dreptatea.  În 6 septembrie 2017, miercuri după amiază, cu începere de la ora 6  organizăm o demonstrație în piața din fața Prefecturii Județului Mureș (Târgu Mureș, Piața Victoriei nr. 1).

Îi rugăm pe credincioșii noștri și pe toții oamenii binevoitori, indiferent de apartenența confesională, să se alăture inițiativei noastre, pentru a veni în sprijinul părinților, respectiv a copiilor în ce privește dreptul lor de a-și alege școala

Îi rugăm pe preoții noștri și pe pastorii Bisericilor surori să anunțe acțiunea preconizată de noi  în cadrul Sfintelor liturghii și a serviciilor religioase duminicale, iar cei care pot, să participe la acțiunea noastră ei înșiși, în reverendă sau robă, alături de credincioșii lor.

În speranța întâlnirii de la Târgu Mureș vă transmit tuturor salutul meu cordial –

Alba Iulia, 2 septembrie, 2017

Dr. Jakubinyi György arhiepiscop,
președinte, Fundația Statusul Romano-Catolic