Ce ne poate da putere în viață și în ceasul morții? Sfântul Apostol Pavel, care suferă în închisoare pentru Isus Cristos, își încurajează și însuflețește ucenicul, pe Timotei, lăsându-i, ca un testament spiritual, ceea ce este mai important: urmarea lui Cristos: „Vrednic de crezare este cuvântul: dacă am murit împreună cu El, vom și trăi împreună cu El” (2 Tim 2,11).

 

În timpul sfânt al Postului Mare, să ne străduim mai presus de toate pentru convertire și reînnoire în viața noastră personală și comunitară. Să încercăm să ieșim din superficialitate, din zona noastră de confort, din observarea pasivă a vieții noastre și a mediului înconjurător.

(Circulara II./2025)

Cu semnul penitenţial al cenuşii pe cap începem pelerinajul anual al sfântului Post Mare, în credinţă şi în speranţă. Biserica, mamă şi învăţătoare, ne invită să ne pregătim inimile şi să ne deschidem la harul lui Dumnezeu pentru a putea celebra cu mare bucurie triumful pascal al lui Cristos, Domnul, asupra păcatului şi asupra morţii.

Preacucernici confrați preoți, iubiți credincioși!

1. Nașterea lui Isus Cristos este pregătită de vestirea îngerească. Îngerul îi apare și Sfântului Iosif în vis și îl încurajează să nu se teamă să o ia de soție pe Maria, pentru că viața concepută în ea vine de la Duhul Sfânt. Atunci răsună numele Emanuel, adică „Dumnezeu cu noi”. Acesta este un mesaj extraordinar, supranatural; nu este ceva natural, pentru că Dumnezeu pe bună dreptate ar putea fi mult mai departe de noi.

Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos, piatra de temelie a credinței noastre. După cum scrie Sfântul Apostol Paul: „Dacă Cristos nu a înviat, zadarnică este predica noastră și zadarnică este credința voastră (1Cor 15,14). Prin învierea sa, Domnul Isus a confirmat, că atunci când viața noastră pământească ia sfârșit, nu moartea cea veșnică ne așteaptă, ci viața fără de sfârșit. El nu neagă faptul morții, nu îl înfrumusețează, ci prin învierea sa îl învinge, El zdrobește puterea morții. De aceea cântăm Aleluia, deoarece El a înviat, după cum dinainte a spus.

Proiectul „Restaurare generală Castel Martinuzzi, conservare ruină, punere în siguranță, amenajare HUB cultural” din Vințu de Jos, județul Alba

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut la mijlocul lunii martie o finanțare nerambursabilă acordată de către Institutul Național al Patrimoniului prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, subprogramul „Proiectare (elaborarea documentației tehnico-economice pentru intervenții asupra monumentelor istorice)”, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Subscribe to Front page feed