Pastorala arhiepiscopului de Alba Iulia

Organizaţia Caritas a Arhidiecezei noastre de Alba Iulia organizează în fiecare an colecta de Sfânta Elisabeta în prima duminică din apropierea acestei sărbători, care, anul acesta, va avea loc în prima duminică de Advent, pe 27 noiembrie.

Protest la Târgu Mureș 
Dreptatea nu se caută în stradă, dar dacă totuși o facem, atunci există un motiv serios – a spus dr. Holló László, profesor universitar din Cluj, președintele Comitetului Director al Statusului Romano-Catolic, în alocuțiunea rostită cu ocazia mitingului de susținere a Liceului Teologic Romano-Catolic și a directorului dr. Tamási Zsolt József care a avut loc pe 12 noiembrie, pe Bulevardul Cetății din municipiului Târgu Mureș.

Punctul de vedere al cateheților din patru dieceze

Publicăm mai jos comunicatul inspectorilor școlari, profesorilor de religie și responsabililor metodiști din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Dieceza de Oradea, Dieceza de Satu Mare și Dieceza de Timișoara.  

Luarea de poziție al episcopului romano-catolic de Oradea în legătură cu situația creată în jurul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

”Am luat la cunoștință cu consternare acțiunile autorităților îndreptate împotriva Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, respectiv împotriva directorului acestuia.”

În apărarea directorului Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș   „Sunt pe deplin convins de nevinovăția lui Tamási Zsolt care se bucură de încrederea mea deplină. Mă rog ca să poată trece peste aceste evenimente și să-și poată continua activitatea – întreruptă în mod forțat – cu entuziasmul și implicarea care îl caracterizează – a declarat Oláh Dénes, arhidecan și paroh de Târgu Mureș, pentru săptămânalul catolic Vasárnap. 

Comunicatul de presă al Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania referitor la situația din Liceul Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș

 

 

Jubileul în România al Serviciului de Ajutor Maltez  Serviciul de Ajutor Maltez în România a sărbătorit 25 de ani de la înființare la Cluj. Evenimentul aniversar din 22 octombrie 2016 a început la Biserica Sfântul Mihail din centrul orașului, cu Sfânta Liturghie concelebrată de preoții din zonă și de cei implicați în activitățile Serviciului de Ajutor și prezidată de ÎPS Jakubinyi György Arhiepiscop de Alba Iulia.
Pregătiri la Alba Iulia pentru mutarea rămășițelor pământești ale lui Márton Áron    Cu autorizația prealabilă a Sfântului Scaun, un comitet de 17 persoane a deschis pe 1 septembrie mormântul Slujitorului lui Dumnezeu, Episcopul Márton Áron, aflat în cripta  catedralei din Alba Iulia. Rămășițele pământești ale marelui episcop, trecut la cele veșnice pe  29 septembrie 1980, au fost depuse pe 4 octombrie 1980 în panteonul marilor ierarhi din Transilvania.
Turnul de Sud al Catedralei din Alba Iulia a fost restaurat Revitalizarea și accesibilizarea pentru publicul larg a Turnului Sudic al Catedralei Medievale Romano-Catolice din Alba Iulia – potrivit titlului său lung – a fost un proiect complicat, întâmpinând numeroase dificultăți, dar încheiat cu succes de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, rezultatele fiind prezentate invitaților și celor interesați pe 14 aprilie. 

Pastorala de paști a ÎPS Jakubinyi György

Putem să spunem despre cele paisprezece fapte de milostivire că sunt îndeplinirea concretă a iubirii față de aproapele.

Subscribe to Front page feed