Sfânta noastră Biserică nu obișnuiește să caute dreptatea în stradă, sau în piețe, ci în bisericile sale și – dacă este necesar – în justiție. În situația prezentă, Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania este iarăși nevoită, ca în cadrul unei inițiative de sensibilizare, să caute dreptatea în stradă, să-și ridice glasul pentru dreptate, să apere dreptatea.

Vizita Papei Francisc în România, familia și educația tinerelor generații au fost câteva dintre temele abordate de Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinței Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc în zilele de 3-5 mai 2017, fiind găzduite la Cluj-Napoca, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care a organizat și programul de rugăciune al ierarhilor.

Anul acesta, întreaga creștinătate – Răsăritul și Apusul – sărbătorește din nou împreună Învierea Domnului nostru, Sfintele Paști. Aceasta este sărbătoarea cea mai importantă a credinței noastre creștine, deoarece Învierea Domnului nostru Isus Cristos este fundamentul credinței noastre sfinte.

A romániai katolikus püspökök a Püspökkari Konferencia 2016-os őszi ülésén, Nagyváradon

Conferința Episcopilor Catolici din România a luat act cu îngrijorare despre situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș a cărui funcţionare este obstrucţionată şi pusă în primejdie în urma unui denunţ neîntemeiat şi neverificat conform principiilor statului de drept.

Pe Sfântul Părinte îl așteptăm și îl primim oricând, cu mult drag în țara noastră. În ce privește vizita preconizată, am dori să menționăm că acea expresie „va fi posibil” amintită de domnul președinte Johannis, poate deveni realitate, dar asta depinde de România.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia şi conducerea Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania au aflat, cu consternare, că Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a decis interzicerea, în mod ilegal, a înscrierii elevilor la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, în clasele de început de ciclu.

Subscribe to Front page feed