În calitate de arhipăstoral arhidiecezei de Alba lulia, ascultând părerile clerului din centrul episcopal şi a reprezentanţilor din diferitele decanate, şi ţinând cont şi de decretele emise de stat şi de conferinţa episcopală din România, cer implementarea unor măsuri

Răspândirea noului tip de coronavirus ne obligă şi pe noi, creştinii, la un comportament responsabil. Sarcina noastră primară în această fază este prevenirea. Măsurile luate servesc acestui scop.

Papa Francisc l-a numit pe Mons. dr. Kovács Gergely și a acceptat renunțarea la oficiu a ES Mons. dr. Jakubinyi György. Consacrarea episcopală și instalarea Mons. Kovács Gergely ca arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia vor avea loc pe 22 februarie 2020, în catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia.

Mesajul Sfântului Părinte, Papa Francisc cu ocazia celei de-a 53-a Zile mondiale a păcii se adresează fiecărui creștin și fiecărui om de bună credință: „Drumul reconcilierii cere răbdare și încredere. Nu se obține pacea dacă nu se speră. (…) Frica este adesea sursă de conflict.

Sfântul Francisc  a dorit să sărbătorească Crăciunul anului 1223 la Greccio astfel încât să vadă cu proprii ochi grota din Betleem cu Pruncul Isus, cu Preacurata Fecioară Maria și cu Sfântul Iosif. De atunci avem și noi obiceiul să pregătim ieslea. Aceasta ne ajută să putem trăi cu o pietate mai profundă  taina Nașterii Domnului. În jurul ieslei se află Sfânta Familie!

Organizaţia Caritas a Arhidiecezei noastre de Alba Iulia organizează în fiecare an colecta de Sfânta Elisabeta în prima duminică din apropierea acestei sărbători, care, anul acesta, va avea loc în duminică, 17 noiembrie.

Subscribe to Front page feed