Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia şi conducerea Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania au aflat, cu consternare, că Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a decis interzicerea, în mod ilegal, a înscrierii elevilor la Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, în clasele de început de ciclu.

În primele zile ale noului an, îi mulțumim Atotputernicului Dumnezeu cu inima plină de recunoștință, pentru tot ce am primit de la El în decursul anului trecut. 

Clădirea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș – Foto: maszol.ro

În dimineața aceasta a fost predat planul de școlarizare pentru anul școlar 2017–2018 de către consiliul de conducere al Liceului Teologic Romano-Catolic, însoțit de reprezentanții comitetului de părinți, la Inspectoratul Școlar Județean, fiind și înregistrat. 

Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj a împlinit 20 de ani de existență Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj a aniversat două decenii de existență printr-o conferință de profil. Conferința care a avut loc între 11-13 noiembrie a analizat locul teologiei ca disciplină în societate, după cum reiese din titlul conferinței – Teologie pentru societate –, precum și din tematica prelegerilor.

Pastorala arhiepiscopului de Alba Iulia

Organizaţia Caritas a Arhidiecezei noastre de Alba Iulia organizează în fiecare an colecta de Sfânta Elisabeta în prima duminică din apropierea acestei sărbători, care, anul acesta, va avea loc în prima duminică de Advent, pe 27 noiembrie.

Protest la Târgu Mureș 
Dreptatea nu se caută în stradă, dar dacă totuși o facem, atunci există un motiv serios – a spus dr. Holló László, profesor universitar din Cluj, președintele Comitetului Director al Statusului Romano-Catolic, în alocuțiunea rostită cu ocazia mitingului de susținere a Liceului Teologic Romano-Catolic și a directorului dr. Tamási Zsolt József care a avut loc pe 12 noiembrie, pe Bulevardul Cetății din municipiului Târgu Mureș.

Punctul de vedere al cateheților din patru dieceze

Publicăm mai jos comunicatul inspectorilor școlari, profesorilor de religie și responsabililor metodiști din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Dieceza de Oradea, Dieceza de Satu Mare și Dieceza de Timișoara.  

Luarea de poziție al episcopului romano-catolic de Oradea în legătură cu situația creată în jurul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

”Am luat la cunoștință cu consternare acțiunile autorităților îndreptate împotriva Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, respectiv împotriva directorului acestuia.”

În apărarea directorului Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș   „Sunt pe deplin convins de nevinovăția lui Tamási Zsolt care se bucură de încrederea mea deplină. Mă rog ca să poată trece peste aceste evenimente și să-și poată continua activitatea – întreruptă în mod forțat – cu entuziasmul și implicarea care îl caracterizează – a declarat Oláh Dénes, arhidecan și paroh de Târgu Mureș, pentru săptămânalul catolic Vasárnap. 

Comunicatul de presă al Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania referitor la situația din Liceul Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș

 

 

Subscribe to Front page feed