Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit pe Arhiepiscopul de Alba Iulia, Înalt Preasfințitul Gergely Kovács, Administrator Apostolic ad nutum Sanctae Sedis al Ordinariatului pentru credincioșii armeni catolici din România.

La data de 26 mai 2020 în comemorarea Sfântului Filip Neri papa Francisc l-a numit pe preacucernicul părinte paroh dr. KEREKES LÁSZLÓ, ca episcop de Tharros și episcop auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia. Consacrarea întru episcopat va avea loc la data de 29 august începând cu ora 10,30 în Sanctuarul  Marian – Basilica Minor – de la Șumuleu-Ciuc.

Într-o expoziție virtuală vă prezentăm pe scurt câteva amintiri, obiecte folosite de papa Francisc și câteva daruri oferite sau primite în amintirea vizitei Sfântului Părinte la Șumuleu-Ciuc.

Arhiepiscopul de Alba Iulia cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Paștelui se adresează prin mesaj video către credincioși.

În calitate de arhipăstoral arhidiecezei de Alba lulia, ascultând părerile clerului din centrul episcopal şi a reprezentanţilor din diferitele decanate, şi ţinând cont şi de decretele emise de stat şi de conferinţa episcopală din România, cer implementarea unor măsuri

Răspândirea noului tip de coronavirus ne obligă şi pe noi, creştinii, la un comportament responsabil. Sarcina noastră primară în această fază este prevenirea. Măsurile luate servesc acestui scop.

Subscribe to Front page feed