Az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás konferenciája

Teljesen eggyé legyenek volt a mottója az első Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás által szervezett konferenciának. Az eseménynek a Szentegyháza melletti Hargita Keresztyén Táborhelyen adott otthont, ahova péntek este több mint 180 résztvevő érkezett Erdély különböző pontjairól (Nagyvárad, Csíkszereda, Brassó stb).

Az előző években hasonló időpontban került megszervezésre az EKKM Találkozó Erdély valamelyik nagyvárosában. Az idei konferencia annak köszönhető, hogy a szervezők úgy érezték, hogy a Szentlélek, arra vezeti őket, hogy családiasabb, személyesebb hangvételt vegyen a találkozó és biztosítsa az erdélyi karizmatikus közösségek kapcsolatépítését, egységben való növekedését.
A hétvége alatt több témán keresztül mélyítették el, hogy mi az, ami feszültséget kelt az életünkben, közösségeinkben, hogyan tekintünk a feszültségre és mit kezdünk vele, illetve hogyan juthatunk nagyobb egységre a kapcsolatainkban a helyes kommunikáció által. Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester tanúságot tett arról, hogy gyakorlatban, élesben, hogyan lehet megélni mindezt a családban vagy akár a politikai szférában is. A szombat délutánt csapatépítő játékok tették színessé, illetve Ft. Szénégető István vezette a résztvevőket az egységet megtalálni a különbözőségek ellenére.

Mindemelett nagy hangsúlyt fektettek a kiscsoportos beszélgetésekre, ahol a résztvevőknek lehetőségük volt a kapcsolatépítésre, ismerkedésre és megosztásra. Persze nem maradhatott el a közös imádság, közbenjárás és Szentmise sem, amit Ft. Fülöp László celebrált. A szülők örömére szolgált, hogy az általános iskolásoknak és középiskolásoknak egyaránt szerveztek párhuzamos programot a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat csapata, Varga Henrietta és párja.

A résztvevők nagy lelkesedéssel tértek haza helyi plébániai közösségeikhez, hogy lépéseket tegyenek az egység jegyében és megerősödött a vágy egy következő konferencia megszervezésére.
Kovács Imola