Logópályázatot hirdetnek a 2015-ös OKIT logójának megtervezésére

Szeptember 15-én a Román Görögkatolikus Ifjúsági Egyesület (ASTRU) Kolozsvár pályázatot hirdet a 2015-ös kolozsvári Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó logójának megtervezésére.

A logónak a találkozó témáját kell megjelenítenie, a személyes hivatást, a következőképpen megfogalmazva: „Boldogságkeresők” és a találkozó mottójára alapozva: „Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent.” (Mt 5,8)

A pályázaton bárki részt vehet, aki 16–35 év közötti román állampolgár, vagy jogszerű tartózkodási engedélye van Romániában. A grafikai ábrázolásnak a következő kritériumokat kell követnie: teljesen eredeti és saját alkotás kell legyen; nem megengedett más nyilvános grafikai ábrázolásból bármilyen elem átvétele; teljességében vagy egyes elemeiben nyilvánossá nem tettnek vagy nem közöltnek kell lennie; tartalmaznia kell Kolozsvárnak egy jellegzetes alkotóelemét; a találkozó keresztény vonását kell tükröznie; tartalmaznia kell egy keresztet, vagy kell lennie benne egy világos utalásnak erre a keresztény jelre; a találkozó témájából kell ihletődjön; struktúrájában nem tartalmazhat fényképeket, valamint szavakat, szófajokat.

A nyertes díja nettó 200 eurónak megfelelő lej, október 13-án a Román Nemzeti Bank által meghirdetett árfolyamnak megfelelően átszámítva.

A találkozó hivatalos nyelvei a román, a magyar és az angol. A pályázaton kért dokumentumok és adatok bármelyik három nyelven elküldhetőek. A pályázatra kizárólag online lehet beiratkozni a www.intc.ro honlapon. A pályázatokat 2014. szeptember 15–30. között lehet beküldeni.

Bővebb információk a www.intc.ro/logo-palyazat oldalon találhatók.

 

 

Vasárnap, szeptember 21./ 38. szám