Emlékezzünk együtt Márton Áron püspökre!

A rendezvény plakátjaA Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet és a Márton Áron Múzeum szervezésében 2015. február 8-án, délután fél 5-től megemlékeznek Isten szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 76. évfordulójáról, amely esemény egyben a tavaly, a 75. évforduló alkalmából megnyitott emlékév zárása is.
A megemlékezésen Mons. Csíki Dénes nyárádköszvényesi plébánossal, Márton Áron püspök egykori titkárával beszélget Ferencz Kornélia, a Mária Rádió munkatársa, a Márton Áron mellett töltött évekről.
Ezután Papp László atya, a Mustármag közösség vezetője beszél az Áron püspökről tervezett nagyjátékfilmről, majd levetítésre kerül Petényi Katalin és Kabay Barna által rendezett Szigorúan ellenőrzött életek című dokumentumfilmnek Márton Áron püspökről szóló része.

A megemlékezés helyszíne a csíkszentdomokosi Művelődési Ház. A rendezvényre zarándok-autóbusz indul Székelyudvarhely-Csíkszentdomokos útvonalon, amelyre útközben bármely érintett településen fel lehet szállni. Érdeklődés és jelentkezés a Mária Rádió studióiban.

Szeretettel várnak mindenkit: emlékezzünk együtt Márton Áron püspökre!

Márton Áron kezdőoldal
Aktuális: hírek, események