A környezetvédelemmel foglalkozó enciklika ötödik évfordulóján, május 16-24. időszakban Laudato si' hetet hirdet Ferenc pápa. 

Vegyük komolyan a rendelkezéseket! - 
Kovács Gergely érsek videóüzenete nagyböjt 5. vasárnapján

 

A koronavírus terjedése minket, krisztushívőket is felelős magatartásra kötelez. Legfőbb feladatunk ebben a helyzetben a megelőzés. A március 13-án és 19-én közzétett intézkedéseink, valamint az általános felodozás engedélyezése is ezt a célt szolgálják.

 

Kovács Gergely. Fotó: Bodó Márta

A február 22-i püspökszentelést és érseki beiktatást követően az új főpásztor körlevélben fordul paptestvéreihez és a hívekhez, amelyben köszönetét, háláját és örömét fejezi ki.

Kovács Gergelyt, a Kultúra Pápai Tanácsának irodaigazgatóját Ferenc pápa az elmúlt év december 24-én nevezte ki Jakubinyi György érsek utódává. Püspökké szentelése és érseki beiktatása február 22-én volt az ősi gyulafehérvári székesegyházban.

Ferenc pápa kinevezte mons. dr. Kovács Gergelyt a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség élére, és ugyanakkor hálásan megköszöni mons. dr. Jakubinyi György érsek 29 éves vezetői szolgálatát a főegyházmegye élén. A püspökszentelés és érseki beiktatás a gyulafehérvári székesegyházban február 22-én, szombaton 11 órakor kezdődő szentmise keretében lesz.

Feliratkozás Front page feed csatornájára