Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására

Boldog Carlo Acutis nagy példa az ifjúság számára: rövid élete alatt arra törekedett, hogy mindennapjainak középpontjába Jézus Krisztust állítsa. Számunkra is ez a küldetés, a fiataloknak megmutatni Krisztust, illetve hozzá vezetni őket. 2020-ban a Főegyházmegyei Ifjúsági Irodánk éves terve átíródott a világjárvány miatt, de programjainkat megvalósítottuk.

Örömmel tekintünk vissza az elmúlt évre, a sok nehézség ellenére ugyan online formában, de megtartottuk a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót. Képzéseinket (TSZ) sikerült úgy megszervezni, hogy a fiatalok értéket kaptak. Köszönet a paptestvéreknek, hogy stratégia-tervezésünkben észrevételekkel támogattak, iránymutatással segítettek. Sikerült megtartani szeptemberben a Nézőpont elnevezésű KeresztényNyári Szabadegyetemet, 20 és 35 év közötti fiataloknak, most már másodszor. Resurrexit programunk „házhoz ment”, néhány plébániát felkeresve erősítettük a zenélni szerető fiatalokat. Online formában több olyan kisebb programunk volt, ami esély és lehetőség volt a fiataloknak, hogy Krisztushoz közelebb kerüljenek.

Megújult honlapunk www.fif.ma ebben tükör. Tevékenységeink anyagi támogatásához a 2020-ban megtartott főegyházmegyei gyűjtés (illetve a korábbi években megtartott, de a tavalyi évben elküldött) 64.483 lej összeggel járult hozzá.

Hálásan köszönve minden plébánia eddigi támogatását, a Főegyházmegyei Ifjúságpasztoráció (FIF) újbóli támogatására tartunk gyűjtést 2021. február 14-én, évközi 6. vasárnapon. A begyűlt adományokat juttassák el szokásos módon a Főesperesi Hivatalokba március 15-ig, hogy onnan összesítve utalhassák át a FIF számlájára.

Bankszámlánk elérhetősége:

OFICIUL ROMANO CATOLIC ARHIDIOCEZAN PENTRU TINERET ALBA IULIA

Sediul: Miercurea Ciuc, Str. Petőfi Sándor, nr. 55, Judetul Harghita

CUI 14282521

Cod IBAN: RO18 RNCB 0053 0486 1120 0001 – RON

Adományaikat előre is köszönjük!

(részlet a 2021/II. érseki körlevélből)