A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház restaurálása folytatódik

A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház egyike a Kárpát-medence legjelentősebb középkori templomainak, és Főegyházmegyénk legfontosabb temploma. Az utóbbi két évtizedben a folyamatos renoválási munkálatok során a székesegyház szakaszonként volt felújítva. 2019-re a tetőszerkezet felújítása vált időszerűvé.
A tető felújításának tervét Guttmann Szabolcs műemlékekre szakosodott építész készítette, aki évek óta követi a székesegyház restaurálási munkálatait. A székesegyház tetőszerkezetének részleges sürgősségi felújítási munkálatait a kivitelezőz Impex Aurora 2022 szeptember végére fejezte be.
A munkálatok a déli oldalhajó és részben az északi oldalhajó tetőzetének javítására irányultak.

A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház nagy mértékben károsodott oldalhajók tetőzetének felújításával kapcsolatos előtanulmányok és terv, a sürgősségi beavatkozás engedélyeztetése, valamint részben a helyreállítási munkálatok költségei: a Magyar Kormány  Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, valamint a Miniszterelnökség keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. EGYH-KCP-19-P-0139 azonosítószámú támogatása révén vált lehetővé.