Hittanosok, hitoktatók és ministránsok zarándoklata Gyulafehérvárra

Szép hagyomány főegyházmegyénkben, hogy a nagycsütörtöki olajszentelő szentmisére, Gyulafehérvárra zarándokolnak a hittanosok hitoktatóikkal, valamint a ministránsok, lelkipásztoraik vezetésével.

Kérem Paptestvéreimet, hogy buzdítsák a híveket, a hitoktatókat és hittanosokat, az oltár körül szolgálatot teljesítő fiatalokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt ezen a szentmisén. A hivatásébresztésnek hatékony eszköze, ezen a felemelő ünnepségen való részvétel. A ministránsokat bátorítsuk, segítsük, hogy ministráns ruhában vegyenek részt a liturgián. A szentmise előtt és után, az érseki hivatal földszinti részében válthatnak öltözéket.

Az ünnepség végén név szerint is szeretném köszönteni a zarándok csoportokat, vezetőikkel együtt. Ehhez kérem, hogy lehetőleg április 15-ig, jelentsék az érkező zarándok-tanulók adatait – a módszertanosoknak már elküldött elektronikus űrlap (táblázat) alapján – dr. Gál László igazgató-tanfelügyelő úrnak a laszlo.gal@romkat.ro e-mail címen. (Ezt a kitöltendő táblázatot lehet igényelni az előbbi címen, szívesen továbbítjuk.)

A szentmise végén ünnepi körmenetben vonulunk ki a székesegyházból, de a zarándokokat a továbbiakban is, különböző programok várják, eltérő helyszíneken.

Kérjük, kövessék a vendégvezetők útmutatásait, akik mindenről tájékoztatni fogják.

(részlet a III/2019. érseki körlevélből)