Közösségépítő lelkigyakorlaton az Érsekség alkalmazottjai

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal központi intézményében dolgozóknak, papok és civileknek lehetőségük nyílt  2022. június 8-10. között, hogy a  Csíksomlyó felé vezető úton a pihenőket kihasználva, több településen is megálljanak és közelebbről is betekintést nyerhessenek a Főegyházmegye plébániáinak életébe, elidőzve a templomokban, lelki felüdülésbe legyen részük. Ezáltal a segesvári várban található templom történetét és kincseit ismerhették meg a helybéli plébánosnak köszönhetően, ahol az együttlét és együtt imádkozás feledhetetlen emlékeket hagyott. Székelyudvarhely Szent Miklós-templomában is imádkozhattak, töltekezhettek.

Csíksomlyó kegytemplomában, melynek kis bazilika státusza is van, szentmisék és elmélkedések hozzájárultak úgy az egyéni, mint a csoportos elmélyüléseknek.

Csíksomlyón csatlakoztak a központi hivatal széleskörű tevékenységét segítő külső munkatársak is. Együtt utaztak az ezeréves határnál található igazi lelki központnak számítható Gyimesbükkbe, ahol a helyi plébánost látva, hallgatva tanulhattunk, erőt és kitartást merítve az elődök elkötelezettségéből, a tőlük átörökölt rendíthetetlen hitből, megtapasztalva, hogy a határokon is a közösség megtartó ereje alapvető a mindennapok megélésében.  

Az együtt töltött napok segítettek a részvevőknek, hogy fizikailag is eltávolodva, az élet hullámvölgyeiből visszavonulva a lényeget keressék, a forráshoz, Jézus Krisztushoz térjenek és erőt merítsenek keresztény hitük szerinti életükhöz.

Az elmélkedések, előadások az egyéni feltöltődésben, elmélyülésben segítettek, hogy a közösséget és az egyházmegyét szolgáló tevékenység betöltése minőségibb legyen.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása a lelkigyakorlaton résztvevő munkatársak oda-vissza való utazásának részbeni költségeit Gyulafehérvár-Csíksomlyó útvonalon valamint a Csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban a szállás és étkezési költségek egy részét.