Márton Áron-vetélkedő középiskolásoknak

Márton Áron, a XX. század püspöke címmel Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Lakiteleki Népfőiskola, a Székelyföld Alapítvány és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

A játékos versenyre Kárpát-medencei középiskolásokból álló háromtagú csapatok jelentkezhetnek.

A vetélkedő feladatai havonta (három részletben) a  www.martonaronmuzeum.ro honlapon jelenik meg.

A válaszokat postán vagy e-mailen (szkenelve, pdf formátumban) kell beküldeni a megjelentetésüket követő 30 napon belül a következő elérhetőségek valamelyikére:

Postacím:
Márton Áron Múzeum
Alszeg 1762
537275 Csíkszentdomokos (Sândominic)
Románia

Elektronikus cím:

martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro

Az első forduló beküldési határideje április 30.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatok a 2015. szeptemberben középdöntő és döntő versenyen vesznek részt a Lakiteleki Népfőiskolán.

A vetélkedő döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek jutalmul részt vehetnek egy Márton Áron életútjának helyszíneit végigkövető erdélyi zarándoklaton.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs. A borítékon fel kell tüntetni a játék címét. 

Egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatainak jelentekését várják a szervezők. Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. 

További felvilágosítás kérhető a +40-741-484.716 telefonszámon, elektronikus levélcímen vagy a Márton Áron Múzeum facebook oldalán.

A vetélkedő része annak a program-sorozatnak, amely Márton Áron püspök életpéldájának, tanításának jobb megismertetését tűzte célul a Kárpát-medencében. Ennek keretében hirdette meg a Székelyföld kulturális folyóirat azt az alkotói pályázatot, amely Márton Áron püspök életpályájából merítő irodalmi művek (vers, próza, esszé, filmnovella, színmű, riport stb.) alkotására hív meg.

A pályázat részleteiről és a program részét képező konferenciáról a www.martonaronmuzeum.ro honlapon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írások:

Márton Áron kezdőoldal
Aktuális: hírek, események