Papi továbbképző 2019-ben

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megszervezzük a Papi továbbképzőt, amely papjaink folyamatos képzését hivatott biztosítani, és amelyre minden érdeklődött kiemelt szeretettel és tisztelettel várunk. Ugyanakkor a továbbképző, kiváló alkalom arra, hogy nemcsak szellemiekben, de lelkiekben, és paptestvéri kapcsolatainkban is felfrissülést, találkozási lehetőséget nyújtson számunkra. A Szemináriumban egykor eltöltött idő felidézése, lelki felüdülést és új erőt ad számunkra, hogy papságunkban megújulva, közösen haladhassunk előre azon az úton, amelyre Krisztus hívott bennünket.

Mint tudjuk, ez az együtt töltött idő, kettőstávlatot hordoz magában, a lelki és a szellemi perspektívát, mely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy korunk kihívásaira hiteles választ adhassunk, és Megváltónk követésének méltó tanúi lehessünk.

Az idei Papi továbbképző is, a Főegyházmegyei Hatóság, előzetesen megállapított tanmenetét követi, mely három tematikát kínál az érdeklődőknek: szentirástudományi, egyháztörténelmi és pasztorálteológiai megfontolásokat bontakoztat ki. A tanmenetet és az előadások vonatkozó részleteit, egy későbbi időpontban közöljük a Paptestvérekkel. 
További fontos tudnivalók:

Időpont: 2019. szeptember 2–6. 

Helyszín: Gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Szeminárium (SIS)

Érkezés ideje: 2019. szeptember 1. – 20.00 óra (vacsora igényelhető, előzetes bejelentés szerint)

Hazautazás:    2019. szeptember 6.

Programfelelős: Ft. Obermájer Ervin prefektus

Bejelentkezés: 2019. augusztus 30. – este nyolc óráig – telefonon vagy e-mailben; (Az előzetes bejelentkezés nagyon fontos a szállás és az étkezés előkészítésnek szempontjából, ezért tisztelettel kérjük a Paptestvéreket, hogy a bejelentkezésre kiemelten figyeljenek.) 

Telefonszámok: 0745-770134 – titkárság;

– 0757-905419;         

0757-096044 – Ft. Obermájer Ervin prefektus; ervinobermajer@gmail.com

(részlet a 2019/V. körlevélből)