A szinódus főegyházmegyei szakasza megkezdődött

A XVI. Rendes Püspöki Szinódus Gyulafehérvári Főegyházmegyei szakaszát Kovács Gergely érsek nyitotta meg október 17-én, vasárnap de. 10 órakor a gyulafehérvári székesegyházban. A megnyitó szentmisén készült videó az érsekség  Facebook-oldalán visszanézhető.

A XVI. Rendes Püspöki Szinódus egyházmegyei szakasza 2021. október 17-től 2022 áprilisáig tart. Az egyházmegyei szakasz során „Isten népével való konzultációra” kerül sor. A szinódus főtitkársága egy segédanyag kíséretében minden egyházmegyének elküldött egy előkészítő anyagot. Ennek alapján a tanácskozásoknak, beszélgetéseknek - a Szentatya szándéka szerint - minél szélesebb körben kell történnie, a földrajzi, életkor és szociológiai helyzet szempontjait egyaránt figyelembe véve. Az egyházmegyei szakasz lezárása után minden egyes egyházmegye elküldi megfogalmazott gondolatait az országa püspöki konferenciájának.
 Véleményünkkel, gondolatainkkal, javaslatainkkal mindannyian segítsük Krisztus egyházának Isten akarata szerinti növekedését!