X. / 2023. KÖRLEVÉL (november 29.)

2023. / X. KÖRLEVÉL

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Valamennyi Főtisztelendő Plébánia Hivatalnak

 

 

Székhelyükön

Szám: 3362/2023

Gyűjtés a hegyi-karabahi örmény menekültek támogatására

            Főtisztelendő Paptestvérek, kedves Hívek!

            Közeleg advent, az az időszak, amikor az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit gyakorolva készülünk a közénk jött Megváltóval való találkozásra. Hálát kell adnunk Istennek azért, hogy e készületünk békében, nyugalomban, saját otthonainkban és templomainkban történhet – miközben a világban megannyi embertársunk háborútól, üldöztetéstől, nélkülözéstől szenved. Hálánkat azzal fejezhetjük ki a leginkább, ha szolidárisak vagyunk bajba jutott embertársainkkal, és szenvedéseikben keresztényi szeretettel osztozunk, értük végzett imádságaink mellett lehetőségeinkhez mérten adományainkkal is segítjük, támogatjuk őket.

            Miután idén ősszel az azerbajdzsáni Hegyi-Karabah régióból az eddig ott élő örmény közösség otthonát elhagyni kényszerült, az őket befogadó Örményországban 120.000 ember próbál nehéz körülmények között új életet teremteni magának (lásd mellékelt információs anyag).

            A Romániai Caritas Konföderáció felhívását követve, főegyházmegyénkben is gyűjtést szervezünk az örmény menekültek megsegítésére folyó év december 10-én, Advent 2. vasárnapján.

            A begyűlt adományokat a főesperesi központok összesítik, ahonnan 2023. december 15-ig a Főegyházmegyei Főhatósághoz továbbítják a következő bankszámlára:

            IBAN: RO83 RNCB 0003 0232 6550 0001, BCR Alba Iulia.

            Nagylelkű adományaikat már most megköszönöm, és áldott, lelkünket tisztító-gazdagító, békés adventi készületi időt kívánok.

 

                                                                                                                  † Gergely

Gyulafehérvár, 2023. november 28.                              érsek, örmény apostoli kormányzó s.k.