XII. Márton Áron zarándoklat

Felső-Háromszék zarándoklata
2016. október 10-12.

Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa, XII. alkalommal szervezi meg az immár hagyományosnak számító háromnapos zarándoklatot, amely boldogemlékű Márton Áron püspökünk életének főbb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár.

A szeptember eleji, tizenegyedik zarándoklaton résztvevő gelencei káplán, Farkas Zsombor újmisés atya élménybeszámolóját követően nagyszámban érdeklődtek Gelencéről és Felső-Háromszékről a következő zarándoklat iránt. Kérésükre a mostani, tizenkettedik zarándoklaton elsősorban a kézdi-orbai főesperesi kerület hívei vesznek részt. A zarándokbusz Gelencéről indul és híveit több plébános is elkíséri.

Az egyes helyszíneken történő szakszerű idegenvezetések, az Áron püspökhöz fűződő személyes élmények megosztása, a szervezők alapos és minden alkalommal naprakész ismertetője mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a zarándoklat három napja alatt a résztvevők megismerhessék szentéletű püspökünk életét, tanítását és példáját.
A zarándokút programjában minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat, a zarándokcsoport Gyulafehérváron koszorút helyez el Áron püspök nemrég megáldott kőszarkofágjánál.

*      *      *

Első nap, hétfő (október 10.)
– 6.30: indulás Gelencéről
– Csíkdánfalva: szentmise
– Csíkszentdomokos: Márton Áron Múzeum, szülői ház és templom (ebéd)
– Gyergyószentmiklós, Gyergyóditró útvonalon, Szászrégen megállóval, este megérkezés Máramarosszigetre (vacsora és szállás)

Második nap, kedd (október 11.)
– Máramarossziget: reggeli után börtönmúzeum, délben szentmise (plébániatemplom)
ebéd után szegények temetője
– Kapnikbánya: plébániatemplom meglátogatása
– Dés: közös esti ima a ferencesekkel (vacsora)
– megérkezés Kolozsvárra (szállás)

Harmadik nap, szerda (október 12.)
– Kolozsvár: 7.30 szentmise a Szent Mihály-templomban
– piarista templom, Báthory-Apor líceum, reggeli
– Gyulafehérvár: püspöki palota, udvar és kert; székesegyház (ebéd)
– estére visszaérkezés

Márton Áron kezdőoldal
Aktuális: hírek, események