XV. Márton Áron zarándoklat

Eddig tizennégy alkalommal került sor az immár hagyomá­nyosnak számító háromnapos zarándoklatra, amely Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszent­domokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. Mindezt olyan helyszínek egészítik ki, mint a dési ferences kolostor, a szászrégeni és a kapnikbányai plébániatemplom. A mostani – 2018. július 2. és 4. között sorrakerülő – zarándokutat is Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa vezeti. Nem marad el a meglepetés sem, amely ezúttal is új és eltérő a korábbiaktól.

Az egyes helyszíneken történő szakszerű idegenvezetések, az Áron püspökhöz fűződő személyes élmények megosztása, a szervezők alapos és minden alkalommal naprakész ismertetője mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a zarándoklat három napja alatt a résztvevők megismerhessék szentéletű püspökünk életét, tanítását és példáját.

A programban minden nap központi helyet kap az Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért felajánlott közös imádság és szentmiseáldozat.

  • Részvételi díj: 390 RON, ami magába foglalja az utazást, a szállást és az étkezéseket.
  • Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és, Csíkszeredán is áthaladva, útközben felveszi azokat, akik ezt kérik.
  • Jelentkezés és információ: Ferencz Kornélia (ferenczk@yahoo.com, Tel.: 0726-107.002), vagy Szász Nóra (Tel.: 0744-472.178).
  • Jelentkezési határidő: amíg a helyek be nem telnek.

*      *      *

Első nap, hétfő (július 2.)
szendvics-reggeli a buszon, Csíkdánfalva (szentmise); Csíkszentdomokos: Márton Áron Múzeum, szülői ház és plébániatemplom (ebéd)
– Gyergyószentmiklós, Gyergyóditró útvonalon, Szászrégen megállóval, este megérkezés Máramarosszigetre (vacsora és szállás)

Második nap, kedd (július 3.)
– Máramarossziget: reggeli után börtönmúzeum, délben szentmise (plébániatemplom)
ebéd után szegények temetője
– Kapnikbánya: plébániatemplom meglátogatása
– Dés: közös esti ima a ferencesekkel (vacsora)
– megérkezés Kolozsvárra (szállás)

Harmadik nap, szerda (július 4.)
– Kolozsvár: szentmise
– piarista templom, Báthory-Apor líceum (reggeli)
– Gyulafehérvár: érseki palota, udvar és kert; székesegyház (ebéd)
– este visszaérkezés Csíkszeredába/Székelyudvarhelyre

Márton Áron kezdőoldal 
Aktuális: hírek, események