Én, te, mi – hálósan

Magyar Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata, a Háló erdélyi közösségei és a magyarországi hálózat képviselői a hétvégén Székelyudvarhelyen találkoztak. Hagyományaikhoz híven a jelen alkalom előadói és a csoportmunkák vezetői székelyudvarhelyi kötődésűek voltak.

A visszajelzések alapján a nyolc főesperesi kerület küldöttei jól érezték magukat, hálájukat tolmácsolták városunk Háló-bogozóinak. Sebestyén Ottó, az erdélyi Háló Egyesület elnöke a résztvevők nevében is gratulált a szervezőknek, és kérte: imádkozzanak egymásért a hálaadó szentmisén. A 2010-es régiós találkozó emlékére a budapesti és csíkszerdai Háló-irodát megajándékozták egy-egy faragvánnyal.
A zárófórum keretében megismerhettük a különböző települések bogozóinak jövőre vonatkozó terveit. A sepsiszentgyörgyiek elhatározták: havonta találkoznak. A csíkiak a Kárpát-medencei bogozói találkozó szervezését beszélték meg, melynek ők lesznek a házigazdái. Megtudtuk: jövőre a nyári nagytábort is Erdélyben tartják. A brassói-szovátai kiscsoportban az elmúlt év nehézségeit, örömeit osztották meg. A székelyudvarhelyi szervezők a találkozó után lelkigyakorlatot szeretnének. Van egy álmuk – ahhoz kértek imát. Részükről Tófalvi Mihály főbogozó rovatunknak elmondta: olyan személyiségek meghívását tervezik, akik közérdeklődésre tartanak számot.
A Háló a találkozások helye: közösségek a közösségekkel. Benne személyközi kapcsolatok épülnek – lélektől lélekig. A szakrális programok a Gondviseléshez fűződő szálakat erősítik – és hogy mindez évtizedekig megmarad, az Istenre bízott hálózatépítés kegyelme.

(molnár), Székelyhon.ro, Udvarhelyi Híradó, 2010. szeptember 14.