Egymillió csillag a szegényekért

A szolidaritás egymillió csillaga ragyog fel november 13-án, szombat délután 5 órától 21 városban. A Gyulafehérvári Caritas szolidaritási akciója során Erdély 8 városában gyertyákkal világít meg egy-egy közteret. Minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Csatlakozzon Ön is a Caritas akciójához!

Az Egymilló csillag-akció többéves múltra tekint vissza a nyugat-európai országokban. Az akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. Azóta évről- évre egyre több helyszínen szervezik meg. Románia tavaly csatlakozott az akcióhoz, idén pedig még több várost szeretne bekapcsolni a szolidaritási akcióba.

Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Az akció keretében gyertyákkal kivilágítanak egy teret vagy egy jellegzetes épületet, s minden egyes meggyújtott gyertya egy rászorulót jelképez.

A Gyulafehérvári Caritas tavaly Marosvásárhelyen 700 gyertyával világította ki a Színház teret. Idén már 8 városban (Csíkszerdában, Gyergyószentmiklóson, Gyulafehérváron, Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen, Petrozsényban, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen) szervezi meg az Egymillió csillag szolidaritási akciót. November 13-án 17 órától minden városban egyszerre gyulladnak fel a szolidaritás fényei. A mécsesek eladásából befolyt összeget pedig a nélkülözők megsegítésére fordítja a Caritas.

Csatlakozzon Ön is a Caritas akciójához!

További információk: www.egymilliocsillag.ro