Díjnyertes érsekségi borok

A XIII. Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyen a Gyulafehérvári Római Katolikus nyolc benevezett bormintája közül kettőt arany, kettőt ezüst és kettőt bronz éremmel tüntetett ki a nemzetközi zsűri. A rendezvényt a Magyar Bor Akadémia, a Magyar Zászlósborok Rendje, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Soós István Borászati Szakképző Iskola szervezésében Budafokon, a Borászati Technikumban november 15-én tartották.

A határon túli magyar borászok által beküldött 166 borminta között, a 100 pontos rendszerben lezajló, négy bizottságban bonyolítottak le. A zsűriben nem csak magyarországi szakemberek, hanem a nevezők, a határon túli borászok közül is többen részt vettek. A szakemberek bírálata alapján 4 nagy arany-, 24 arany-, 61 ezüst- és 57 bronzérem került kiosztásra. 

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Tóth Csaba borász szakértelmét dicsérő nyolc bormintája közül a Rozsamáli (2014) és a Zalagyöngye (2018) arany, a Misebor (2016) és a Kövér (2017) ezüst, a Jardorán (2018) és az Olasz rizling (2018) bronz minősítést kapott.

A verseny nem csak a magyar borászatok versengését jelenti, hanem kitűnő alkalom a határokon a magyar borászatért dolgozó szakemberek találkozására és tapasztalataik kicserélésére. A jó hangulatban zajló versenyen idén is megmutatkozott a magyar borászok határokon átívelő összetartozása.

forrás: www.magyarborakademia.hu