Szinódusi kérdőív – egyházmegyei szakasz

Megjelent az online kérdőívünk! Miért töltsd ki? Azért, mert számodra fontos az egyház! Azért, mert szeretnénk, hogy te legyél fontos az egyháznak!

Szinódusi kérdőív – egyházmegyei szakasz >>

Ezt a kérdőívet bárki kitöltheti, aki szeretné, hogy véleménye, meglátásai az Egyház lelki megújulását szolgálják és Ferenc pápához is eljussanak.

Ferenc pápa a szinódus összehívásával arra hívja az egész Egyházat, hogy reflektáljon a saját életére és küldetésére. A két évesre tervezett püspöki szinódus az egyházmegyei szakasszal kezdődik, amely 2021 októberétől 2022 augusztusáig tart.
Az egyházmegyei szakasz arra akar bátorítani minket, hogy adjunk egyéni és csoportos visszajelzéseket, gyűjtsünk ötleteket és javaslatokat.

Meglátásait, javaslatait, reflexióit megfogalmazhatja ennek a kérdőívnek a segítségével is. A kérdésekre tetszőlegesen lehet válaszolni, akár egyes kérdések kihagyásával is.

Ennek a szinódusi folyamatnak a célja egy olyan utazás, amel hitelesen növekszik a közösség és a küldetés felé, amelynek megélésére Isten hívja az Egyházat a harmadik évezredben. Ez a közös utazás arra hív meg minket, hogy újítsuk meg mentalitásunkat és egyházi struktúráinkat az idők jeleinek fényében. Segítsen az Egyháznak ebben!