XIII. Márton Áron zarándoklat

Eddig tizenkét alkalommal került sor az immár hagyo­mányosnak számító háromnapos zarándoklatra, amely Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A mostani zarándokutat hétvégére tervezzük – 2017. július 7.-9., péntek-vasárnap –, hogy a munkába járók részvételét elősegítsük. A zarándoklatot ezúttal is Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa vezeti.

Az egyes helyszíneken történő szakszerű idegenvezetések, az Áron püspökhöz fűződő személyes élmények megosztása, a szervezők alapos és minden alkalommal naprakész ismertetője mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a zarándoklat három napja alatt a résztvevők megismerhessék szentéletű püspökünk életét, tanítását és példáját.
A programban minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat, amelyet Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért ajánlunk fel.

  • Részvételi díj: 380 RON, ami magába foglalja az utazást, a szállást és az étkezéseket.
  • Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és Csíksomlyóig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik.
  • Jelentkezés és információ: Ferencz Kornélia (ferenczk@yahoo.com, Tel.: 0726-107.002), vagy Szász Nóra (Tel.: 0744-472.178).
  • Jelentkezési határidő: amíg a helyek be nem telnek.

*      *      *

Első nap, péntek (július 7.)
– Csíksomlyó: 7.30 szentmise a kegytemplomban, szendvics-reggeli, Csíkdánfalva, Csík­szentdomokos: Márton Áron Múzeum, szülői ház és templom (ebéd)
– Gyergyószentmiklós, Gyergyóditró útvonalon, Szászrégen megállóval, este megérkezés Máramarosszigetre (vacsora és szállás)

Második nap, szombat (július 8.)
– Máramarossziget: reggeli után börtönmúzeum, délben szentmise (plébániatemplom)
ebéd után szegények temetője
– Kapnikbánya: plébániatemplom meglátogatása
– Dés: közös esti ima a ferencesekkel (vacsora)
– megérkezés Kolozsvárra (szállás)

Harmadik nap, vasárnap (július 9.)
– Kolozsvár: 7.00 reggeli, piarista templom, Báthory-Apor líceum
– 8.30 szentmise a Szent Mihály-templomban
– Gyulafehérvár: püspöki palota, udvar és kert; székesegyház (ebéd)
– este visszaérkezés Csíksomlyóra

Márton Áron kezdőoldal
Aktuális: hírek, események