Legfrissebb tartalmak

A Gyulafehérvári Főegyházmegye a hivatalos Szentszéki híradás után a pápalátogatással kapcsolatban közli >>

Főegyházmegyénkben kialakult gyakorlat alapján, farsang utolsó vasárnapját „az ifjúság vasárnapjának” nevezzük. Dicséretes dolog, hogy ezen a napon több plébánia olyan programot szervez, amelyben az egész közösség, a fiatalokkal együtt ünnepel és imádkozik.

2019. március 14. és 19. között negyedik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctérre Mons. Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa.

Márton Áron püspökkel kapcsolatos események és hírek 2018-ben

A karácsony a családok ünnepe. Ilyenkor még a szétszóródott családtagok is hazajönnek. A karácsonyfa tövében ott találjuk a teljes Szentcsaládot a Kis Jézus körül. Együtt fohászkodunk: „Jézus, Mária, József! Nektek ajánljuk szívünket és lelkünket!” Kit látunk a jászolban és a jászol körül?

„A családok alkotják Isten népének túlnyomó többségét. Milyen képet mutatna az Egyház nélkülük? Szobrokból álló Egyház, egyedülálló emberekből álló Egyház lenne. A szeretet öröméről szóló Amoris laetitia buzdítás azért íródott, hogy segítse a család szépségének és fontosságának felismerését, annak fényeivel és árnyaival együtt, hisz »a család evangéliuma, öröm a világnak«. Isten arra vágyik, hogy minden család világítótorony legyen” – ezek Ferenc pápa szavai, melyek 2018. augusztus 25-én hangoztak el Dublinban a családok világtalálkozóján.

Alapításának 30. évfordulóját ünnepelte a Karszti Barlangász Csoport (Gruppo Speleologico Carsico). Mons. Kovács Gergely, Márton Áron püspök szentté avatási eljárásának posztulátora ismerteti, hogy miért illő és méltó köszönetnyilvánítással kapcsolódnunk az ünnephez.

A XIII. Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyen a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség nyolc benevezett bormintája közül kettőt arany, kettőt ezüst és kettőt bronz éremmel tüntetett ki a nemzetközi zsűri. A rendezvényt a Magyar Bor Akadémia, a Magyar Zászlósborok Rendje, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Soós István Borászati Szakképző Iskola szervezte. 

Szent Erzsébet-gyűjtés az otthoni beteggondozás fennmaradásáért

Főegyházmegyénkben Caritas szervezetünk – minden évben, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez közel eső vasárnap – gyűjtést szervez. Erre az idén november 18-án, vasárnap kerül sor. Jakubinyi György érsek felhívása >>

Több mint ezer katolikus hívő keresztény vett részt október 13-án, szombaton, az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás (EKKM) 15. találkozóján, Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában.