Legfrissebb tartalmak

Az "Isten, hazánkért térdelünk elődbe" kezdetű népénekünket három versszakkal bővítették ki Pannonhalmán, augusztus 20-ra készülve. A 20. század nagy hitvallóit sorbavevő 6. versszak Márton Áron püspök említésével kezdődik.

Szeptember 8. és 10. között ismét megszervezésre kerül az immár hagyományosnak számító háromnapos zarándoklat, amely boldogemlékű Áron püspökünk életének főbb állomásait járja be (Csíkszentdomokos, Máramarossziget, Kolozsvár, Gyulafehérvár), Kovács Gergely posztulátor vezetésével.

Hatodik alkalommal szervez megemlékezést és konferenciát a Márton Áron Múzeum és a Márton Áron Egyesület Csíkszentdomokosért. Az augusztus 26-án szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi rendezvényre mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

Folyó év augusztus 1-jével az alábbi változások lesznek a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében.

Iochom Zsolt közel 180 fényképe által nyújtunk bepillantást a július 7. és 9. között megszervezett XIII. Márton Áron zarándoklat három napjába.

Július 7. és 9. között tizenharmadik alkalommal kerül megszervezésre az immár hagyományosnak számító háromnapos zarándoklat, amely boldogemlékű Áron püspökünk életének főbb állomásait járja be (Csíkszentdomokos, Máramarossziget, Kolozsvár, Gyulafehérvár), Kovács Gergely posztulátor vezetésével.

A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban Jakubinyi György érsek június 28-án öt akolitust diakónussá és június 29-én négy szerpapot pappá szentelt. 

A történelemből tudjuk, és szent hitünk is azt tanítja, hogy kétezer évvel ezelőtt maga Jézus Krisztus készítette fel apostolait az evangélium hiteles megélésére és hirdetésére. Ezt a megszentelő feladatot bízta pünkösdkor az Egyházra.

Vizita Papei Francisc în România, familia și educația tinerelor generații au fost câteva dintre temele abordate de Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinței Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc în zilele de 3-5 mai 2017, fiind găzduite la Cluj-Napoca, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care a organizat și programul de rugăciune al ierarhilor.